luni, 28 septembrie 2020

Tururi ghidate și vizite gratuite


Tururi ghidate și vizite gratuite

în cadrul proiectului cultural

"Paul Smărăndescu 75"

al Asociației Istoria Artei


Miercuri, 30 septembrie, de la ora 11:00, descoperim zona Piața Rosetti, Blvd. Hristo Botev și străzile Sfinților, D. Bolintineanu, unde se află mai multe lucrări bucureștene ale arh. Paul Smărăndescu (1881-1945). Avem ocazia să aflăm cum a fost decorată în interior în 1914 o vilă neoromânească, care a aparținut familiei Hagi Panteli.

Sâmbătă, 10 octombrie, plecăm într-o nouă excursie la Sinaia, pe urmele aceluiași arhitect, care își petrecea aici lunile de vară. Avem tren din Gara de Nord la ora 8:16, ajungem la Gara din Sinaia la 9:44. Doritorii ni se pot alătura la Gară, dacă sosesc cu mijloc de transport propriu sau sunt deja în stațiune. Vă propunem de la ora 10:00 un tur ghidat gratuit al lucrărilor arh. Paul Smărăndescu, de la a cărui moarte comemorăm 75 ani în 2020.

Pentru 14 octombrie, vă pregătim o nouă vizită interioară, a unei vile elegante de pe Blvd. Lascăr Catargiu.

Sunt ultimele evenimente de acest tip din cadrul proiectului "Paul Smărăndescu 75", după ce ne-am plimbat în iunie-iulie în alte cinci tururi bucureștene. Puteți descoperi cele mai multe proiecte de arhitectură, informații și vederi de epocă pe blog-ul http://paulsmarandescu.blogspot.com.

Echipa Asociației Istoria Artei are în pregătire în noiembrie o expoziție "Arhiva de arhitectură: Paul Smărăndescu" și o serie de conferințe științifice. Toate acestea au fost posibile prin finanțarea primită de la Ordinul Arhitecților din România din Timbrul Arhitecturii.


Design: Maria Poștea, Editura Intaglio




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu